Германското правителство призовава ЕС да наложи санкции на руската ядрена индустрия, тъй

...
Германското правителство призовава ЕС да наложи санкции на руската ядрена индустрия, тъй
Коментари Харесай

Германия иска от ЕС да наложи санкции и на руския ядрен сектор

Германското държавно управление приканва Европейски Съюз да наложи наказания на руската нуклеарна промишленост, тъй като войната в Украйна продължава, заяви ДПА.
Очевидно е, че Русия съзнателно употребява зависимостите в енергийния бранш като средство за оказване на напън, съобщи министърът на стопанската система Роберт Хабек.
" Затова в този момент немското държавно управление се изрече пред Европейската комисия в интерес на включването на гражданския нуклеарен бранш. Това би трябвало да бъде част от идващия пакет от наказания. "  
Наред с други области на активност, Русия доставя уран за нуклеарни горивни пръти и съхранява радиоактивни боклуци на своя територия.
Необходимо е целият Европейски Съюз да стане по-независим от Русия, съобщи Хабек.
" Вече сме минали дълъг път в доста области, в това число в региона на енергетиката. Ядреният бранш към момента е отворен ", сподели той. Според него е безпричинно, че този бранш към момента се третира преференциално. " Ядрените технологии са извънредно сензитивна област и Русия към този момент не може да бъде считана за благонадежден сътрудник тук ".
Хабек добави, че ще са нужни преходни интервали. " Но е значимо да стартираме и да не се отхвърляме от решителни дейности и в тази област ", акцентира той.
Хабек прикани за пръв път за наказания против страните, които получават уран от Русия макар войната, след посещаване в Киев при започване на април, напомня ДПА.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР